Toen ik als kind blokfluit speelde, vond ik vooral het modern repertoire met alle effecten leuk om te spelen. Het stimuleerde mijn fantasie. Jaren later, toen ik fluit studeerde en voornamelijk het klassieke repertoire speelde, was ik die fantastische effecten totaal vergeten. Ik had het te druk om controle over mijn instrument te ontwikkelen.

Tijdens een masterclass van Wil Offermans kwam ik weer in aanraking met moderne speeltechnieken. Er opende zich een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden. Ik ontdekte niet alleen nieuwe manieren om fluit te spelen, ik ontdekte ook dat het studeren van deze moderne speeltechnieken mijn controle over de fluit enorm deed toenemen in een korte tijd. Het had bovendien een positief effect op het spelen van welk repertoire dan ook.

Mijn lijfspreuk werd: ‘als ik het kan spelen, kan ik ervoor kiezen om het niet te spelen’.

Mijn missie is om zoveel mogelijk fluitisten te laten ervaren dat het studeren van moderne speeltechnieken een enorm positief effect kan hebben op je fluitspel. Of je nu graag modern repertoire speelt of niet.

Ik hoop dat je veel plezier zult beleven aan deze website.

Rogier de Pijper

Rogier de Pijper (1982) is een Nederlandse fluitist. Tijdens zijn masterstudie deed hij onderzoek naar manieren om fluitisten en componisten enthousiast te maken om moderne speeltechnieken voor de fluit te gaan gebruiken als extra klankmogelijkheden.

Rogier studeerde docent muziek aan het conservatorium van Rotterdam en fluit aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag. In 2011 heeft hij zijn masterstudie fluit afgerond aan het conservatorium van Tilburg waar hij zich specialiseerde in moderne speeltechnieken voor de fluit. Tot en met 2013 was Rogier als docent moderne speeltechnieken verbonden aan het conservatorium van Tilburg.

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie