Logo Flute Colors Extended techniques for flute

Introductieworkshop Flute Colors in Etten-Leur

Tijdens deze workshop maak je kennis met moderne speeltechnieken voor fluit en hoe je deze technieken in kunt zetten om je (klassieke) fluitspel te verbeteren ook als je geen interesse hebt in het spelen van moderne muziek.

Locatie:
Nieuwe Nobelaer

Datum:
29 september 2018

Tijd:
10.00 uur - 12.30 uur

Kosten:

Deelname € 12,50

Tijdens deze workshop leer je onder andere:

  • hoe je verschillende moderne technieken kunt uitvoeren op de fluit,
  • hoe je klank, techniek, dynamiek, articulatie, intonatie en coördinatie kunt verbeteren door middel van moderne speeltechnieken,
  • hoe je meer controle krijgt over je fluitspel.

Dit gaan we doen tijdens de workshop:

  • uitproberen van de verschillende technieken;
  • spelen van korte oefeningen en speelstukken;
  • werken aan samenspelstukken (kwartetten)
  • en nog veel meer!

Dit zeggen deelnemers:

caret-down caret-up caret-left caret-right
Giel van Duivenbode - van der Born deelnemer introductie- workshop Flute Colors, Leiderdorp

Via mijn docent hoorde ik over de Flute Colors introductieworkshop. Zij liet mij het boek zien en toen werd ik heel nieuwsgierig. Ik dacht, ‘nou wat kun je nou nog meer dan die zoveel noten die we hebben?’. Uitdaging is voor mij heel belangrijk. Tijdens de workshop had ik dat echt. Ik dacht ‘wow, dit zit erin en dit. Er is zoveel mogelijk!’ Ik was erg enthousiast.

De manier waarop Rogier lesgeeft is gewoon lekker ontspannen. En als iemand iets niet lukt dan is dat helemaal niet erg. Dan mag het nog een keer, en nog een keer, dat is allemaal geen probleem.

Het leukst vond ik toch wel dat zingen en blazen tegelijk. Toen ik dat hoorde dacht ik ‘dat wil ik ook’.

Ik zou Flute Colors aan iedereen aanraden, want iedereen steekt hier wat van op. De benadering is zo anders. Ik had het helemaal niet verwacht dus ik vond het heel verrassend. Ik denk dat iedereen er op zijn of haar manier iets uit kan halen.

Hilde Severens deelnemer Verder met Flutecolors, Den Bosch

Toen ik via die muziekhandel in Noordwijk een korte workshop heb gedaan in Hoeven met 6 deelnemers, dacht ik, ik wil er meer van weten, ik moet de kans grijpen. Het leukste vond ik te ontdekken dat er nog meer te halen is. Ik heb wel klassiek les gehad, maar had nog nooit gewerkt met moderne speeltechnieken. De lessen waren goed verdeeld, voldoende lang en voldoende uitgediept. Mooi verdeeld over het geheel.

Vooral de harmonics hebben mij veel gebracht. Mijn klank is daardoor verbeterd. Ik heb meer volume, meer zekerheid. Ik hoor het niet alleen zelf, maar ook mensen om mij heen zeggen het. Ik kan iedereen Flute Colors aanbevelen. Als je dwarsfluit speelt, naast het gewone dat je al gekregen hebt, zijn nieuwe, bijzondere technieken zinvol om eens in te duiken.

Je moet het gewoon over je heen laten komen, je zult het resultaat zelf wel merken. Ga het gewoon doen, sta ervoor open. Het is misschien anders dan je gewend bent, maar het heeft zeker meerwaarde.

SPONSORED BY: