Logo Flute Colors Extended techniques for flute

Flute Colors in de les – voor docenten

Driedelige cursus ‘Flute Colors in de les’ speciaal voor docenten
Flute Colors in de les is een cursus moderne speeltechnieken voor docenten die meer kleur willen geven aan de fluitlessen . Verspreid over drie lessen leer je alles over moderne speeltechnieken of kun je het geheugen opfrissen. Daarnaast leer je hoe je moderne speeltechnieken kunt integreren in de fluitles.

Deze training leert je onder andere:

 • hoe je moderne speeltechnieken kunt integreren in je lessen,
 • hoe je de onderwerpen klank, techniek, dynamiek, articulatie, intonatie en coördinatie via andere invalshoeken kunt benaderen,
 • hoe je leerlingen meer controle over de fluit kunt laten ontwikkelen met behulp van moderne speeltechnieken.

 

Kosten:

€ 150,00 voor ruim 6 uur les (verdeeld over drie lessen).

caret-down caret-up caret-left caret-right
Hilde Severens deelnemer Verder met Flutecolors, Den Bosch

Toen ik via die muziekhandel in Noordwijk een korte workshop heb gedaan in Hoeven met 6 deelnemers, dacht ik, ik wil er meer van weten, ik moet de kans grijpen. Het leukste vond ik te ontdekken dat er nog meer te halen is. Ik heb wel klassiek les gehad, maar had nog nooit gewerkt met moderne speeltechnieken. De lessen waren goed verdeeld, voldoende lang en voldoende uitgediept. Mooi verdeeld over het geheel.

Vooral de harmonics hebben mij veel gebracht. Mijn klank is daardoor verbeterd. Ik heb meer volume, meer zekerheid. Ik hoor het niet alleen zelf, maar ook mensen om mij heen zeggen het. Ik kan iedereen Flute Colors aanbevelen. Als je dwarsfluit speelt, naast het gewone dat je al gekregen hebt, zijn nieuwe, bijzondere technieken zinvol om eens in te duiken.

Je moet het gewoon over je heen laten komen, je zult het resultaat zelf wel merken. Ga het gewoon doen, sta ervoor open. Het is misschien anders dan je gewend bent, maar het heeft zeker meerwaarde.

Marianne Muitjens deelnemer Flute Colors in de les Den Bosch

Ik kende het boek Flute Colors al wel langer, ik vond het een super goed boek en was er enthousiast over. Ik zag Rogier toen op de beurs, bij Adams. Hij was sympathiek, enthousiast en aardig. Ik had dus geen twijfels om aan de cursus deel te nemen.

Sommige technieken gebruikte ik al zoals zingen en spelen uit het boek van Peter-Lukas Graf, boventonen, fluistertonen. Met de uitleg van Rogier werd het veel duidelijker, in het boek is het goed uitgelegd. Iedereen kan het op die manier. Zeker met de lessen.

Ik heb er veel aan gehad. Het verbetert ook die oefeningen. Je hebt meer flexibiliteit. Omdat ik zelf nooit les daarin heb gehad, is het altijd nuttig om het op die manier te kunnen doen.

Het is niet alleen voor gevorderden. Er staan allerlei oefeningen in die je al na een paar jaar kunt. Ik zou de cursus aanbevelen aan docenten die niet veel ervaring hebben met moderne speeltechnieken in de les. Er staan heel wat dingen in het boek. Het is niet alleen voor gevorderden.

Inhoud programma

In de training 'Flute Colors in de les' word je uitgedaagd om in de fluitles terugkerende onderwerpen via een andere manier te benaderen. Tijdens de lessen ga je volop aan de slag met moderne speeltechnieken en hoe deze technieken je kunnen helpen out of the box te denken. Er is volop ruimte om te experimenteren en je krijgt persoonlijke feedback over het verbeteren van de technieken en hoe deze toe te passen tijdens de fluitles.

Perfecte balans tussen zelf experimenteren en gecoacht worden.

Het programma bestaat uit de volgende lessen:

Les 1 Klank en intonatie
Je gaat aan de slag met harmonics, wind tones, tone bending, singing & playing, quartertones, whistle sounds, multiphonics en de eerste vier stappen van circular breathing. Je leert hoe je deze technieken kunt verbeteren en hoe je deze effectief in de fluitles kunt toepassen.

Les 2 Technieken & dynamiek, articualtie en coördinatie
Je hebt de mogelijk vragen te stellen over de vorige les en uitdagingen die je tegen bent gekomen tijdens het werken met het materiaal van les 1. Je gaat aan de slag met flutter tongue, key clicks, pizzicato, tongue stops en je werkt aan de laatste twee stappen voor circular breathing. Daarnaast leer je hoe de overige technieken in kunt zetten voor deze onderwerpen en hoe je deze technieken kunt integreren in de fluitles.

Les 3 In praktijk
Je hebt de mogelijkheid vragen te stellen over de onderwerpen van de vorige lessen. Je mag een eigen fluitleerling meenemen om de onderwerpen uit les 1 en 2 te vertalen naar de praktijk. Samen met de overige deelnemers bespreken we de praktijksituatie.

Specificaties van de training

Prijs
€ 150,00

Duur training
  3 x 2,5 uur (inclusief pauze)

Aantal dagen
  Drie dagen

Groepsgrootte
4 tot 6 deelnemers

Locaties en tijden:
Bekijk alle opties

Resultaat voor jou

Weet hoe je moderne speeltechnieken in de les kunt toepassen om je lessen meer kleur te geven
Na 'Flute Colors in de les' kun je werken met de moderne speeltechnieken uit het boek Flute Colors. Je kunt de technieken integreren in je lessen en kunt leerlingen meerdere invalshoeken bieden voor verschillende uitdagingen.

 

 • Uitdagingen via verschillende invalshoeken benaderen
 • Inzicht in de mogelijkheden van de fluit
 • Succesvol moderne speeltechnieken inzetten
 • Effectief je doelen behalen
 • Out of the box denken
 • Meer controle over de fluit

Voor wie?

Voor elke fluitdocent die meer kleur in de fluitlessen wil aanbrengen.
Je bent altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen voor je leerlingen, nieuwe manieren om je leerlingen nog meer te motiveren en vooruit te helpen. Je bent ervan overtuigd dat elke leerling zijn of haar eigen persoonlijke begeleiding nodig heeft. Daarom ben je altijd op zoek naar nieuwe tools.
Hoe kun je moderne speeltechnieken effectief inzetten om met je leerlingen te werken aan een vollere klank, betere techniek, articulatie, intonatie en coördinatie. Of hoe kun je je leerlingen nog meer motiveren?

Veel gestelde vragen

Ik wil mij graag aanmelden maar kan één of meerdere dagen van de cursus niet. Kan ik mij toch aanmelden?
Dat kan zeker. Als je een of meerdere dagen niet aanwezig kunt zijn dan mag je de les inhalen op een ander tijdstip. Dit altijd in overleg met de docent.

Wat gebeurt er als ik mij aanmeld, maar de cursus kan niet doorgaan vanwege te weinig aanmeldingen?
Mochten er te weinig aanmeldingen zijn voor de cursus in een bepaalde plaats dan wordt er contact opgenomen om de mogelijkheden te bespreken. Zo kun je aansluiten bij een andere cursus of je krijgt het geld terug.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
Klik hier voor de annuleringsvoorwaarden.

Kan ik deze cursus volgen als ik nog nooit heb gewerkt met Flute Colors of moderne speeltechnieken?
Deze cursus is toegankelijk voor alle fluitidocenten. Dus ook als je geen ervaring hebt met moderne speeltechnieken of deze nog niet in de fluitles gebruikt. Door de groepen klein te houden kan iedereen op het eigen niveau worden begeleid en uitgedaagd.

Ik heb al ervaring met moderne speeltechnieken. Word ik voldoende uitgedaagd tijdens deze cursus?
De groepen in deze cursus worden klein gehouden zodat iedereen voldoende uitdaging kan krijgen op het eigen niveau.

Kan ik mij ook voor een enkele les aanmelden in plaats van drie lessen?
Helaas is het niet mogelijk je aan te melden voor een enkele les. Het programma is zo opgebouwd dat de lessen voortborduren op de vorige les. Voor individuele lessen kun je contact opnemen via info@flutecolors.com

Wanneer is mijn aanmelding definitief?
Zodra je betaald hebt voor de cursus ontvang je een ticket in je mailbox. Op dit moment is je aanmelding definitief.

Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?
Voor deze cursus heb het Flute Colors boek, de studiewijzer en een (jaar)abonnement van Flute Colors nodig. Deze zijn met korting tijdens de eerste les te verkrijgen:

 • Complete set van € 49,50 voor € 35,00
 • Los Flute Colors boek van € 19,95 voor € 14,95
 • Los abonnement en studiewijzer € 30,00 voor € 20,05

Alle data en plaatsen

 • Hoeven: 27 mei - 10 juni - 24 juni - Lessen van 10.30 uur tot 13.00 uur
 • Utrecht: 26 mei - 9 juni - 23 juni - Lessen van 13.30 tot 16.00 uur

Aanmelden

SPONSORED BY: