Logo Flute Colors Extended techniques for flute

Flute Colors Magazine

Zijn moderne speeltechnieken iets voor jou?

Probeer het uit! Download gratis het Flute Colors magazine!

In het magazine vind je zes speelstukken voor beginners, gevorderden, studenten en docenten. Veel plezier met moderne speeltechnieken!

Het Flute Colors boek

Rogier de Pijper maakte het boek Flute Colors. Hij ontdekte dat met je met het studeren van moderne technieken je (klassieke) fluitspel kan verbeteren.

In dit boek deelt hij zijn bevindingen zodat iedereen de voordelen van het gebruik van moderne speeltechnieken kan ervaren. Het boek en de website zijn zo gemaakt dat ze door zowel amateurs als door professionals gebruikt kunnen worden. Het materiaal is voor alle leeftijden en voor ieder speelniveau.

Koop het boek

Flutecolors.com website

Voeg moderne speeltechnieken toe aan je dagelijkse studie voor het verbeteren van je geluid, het stimuleren van je ademsteun, het trainen van je gehoor en het krijgen van een flexibeler embouchure.

Op flutecolors.com vind je achtergrondinformatie, instructievideo's, notatievoorbeelden en repertoire over alle moderne speeltechnieken.

Het is een bron van (gratis) informatie voor zowel fluitisten als componisten.

Spring naar de technieken

Nieuw studiemateriaal

104 Minuet from Toy Symphony – Haydn
In this arrangement of the minuet from the toy symphony the toys are replaced by extended techniques. It can be played as a trio, quartet or even with a flute choir. Make sure we can here the extended techniques!

Bekijk bladmuziek

Workshops

Introduceer moderne speeltechnieken bij je studenten met de Flute Colors Workshops.

Flute Colors workshops:

  • voor alle leeftijden en alle niveaus
  • docenten kunnen meedoen en begeleiden
  • introductie tot bijna alle technieken uit het boek
  • perfect voor inspiratie
  • voor nieuwe manieren om oude problemen op te lossen

Meer over workshops

Laatste blogartikel

Boventonen: de perfecte manier om te werken aan je klank
Elke fluitist heeft te maken met boventonen. Soms gebruiken we de boventonen bewust en soms weten we niet eens dat we ze gebruiken. Maar wat zijn boventonen eigenlijk? Hoe herken je boventonen in een stuk en waarvoor kun je ze gebruiken in je fluitstudie? Daarover gaat deze blog. De boventonenreeks Als we fluit spelen klinkt […]

Lees meer