Logo Flute Colors Extended techniques for flute

Flute Colors Methode

Haal jij alles uit je dwarsfluit?

Je weet misschien niet precies wat er allemaal mogelijk is met je instrument. Je haalt nog niet alles uit je instrument en je fluitstudie met als gevolg:

  • Dat je steeds weer tegen dezelfde problemen aanloopt;
  • Je nog altijd lelijke blikken krijgt van de dirigent en/of de andere orkestleden;
  • Je zelf niet eens in de gaten hebt dat je in staat bent om nog beter te leren spelen;

Het werken met moderne speeltechnieken daagt je uit om de grenzen op te zoeken op je instrument en zo kom je erachter hoe je nog mooier kunt klinken en beter kunt spelen. Je krijgt meer controle over je instrument. En meer controle betekent dat je beter gaat spelen.

Het Flute Colors boek

Rogier de Pijper maakte het boek Flute Colors. Hij ontdekte dat met je met het studeren van moderne technieken je (klassieke) fluitspel kan verbeteren.

In dit boek deelt hij zijn bevindingen zodat iedereen de voordelen van het gebruik van moderne speeltechnieken kan ervaren. Het boek en de website zijn zo gemaakt dat ze door zowel amateurs als door professionals gebruikt kunnen worden. Het materiaal is voor alle leeftijden en voor ieder speelniveau.

Koop het boek

Flutecolors.com website

Voeg moderne speeltechnieken toe aan je dagelijkse studie voor het verbeteren van je geluid, het stimuleren van je ademsteun, het trainen van je gehoor en het krijgen van een flexibeler embouchure.

Op flutecolors.com vind je achtergrondinformatie, instructievideo's, notatievoorbeelden en repertoire over alle moderne speeltechnieken.

Het is een bron van (gratis) informatie voor zowel fluitisten als componisten.

Spring naar de technieken

Nieuw studiemateriaal

087 Saint-Saëns – Aquarium
This beautiful melody is perfect for practicing tone bending. You can use this piece as an exercise or play the whole piece. All parts are ad lib. except for the first part. The greatest challenge is to get the intonation right!

Bekijk bladmuziek

Workshops

Introduceer moderne speeltechnieken bij je studenten met de Flute Colors Workshops.

Flute Colors workshops:

  • voor alle leeftijden en alle niveaus
  • docenten kunnen meedoen en begeleiden
  • introductie tot bijna alle technieken uit het boek
  • perfect voor inspiratie
  • voor nieuwe manieren om oude problemen op te lossen

Meer over workshops

Laatste blogartikel

‘Ik klink als een stofzuiger’ – 2 oefeningen voor een schone klank
De zon schijnt binnen als ik de voordeur open doe. Daar staat Emma, mijn nieuwe leerling. Ze is begin 40 en heeft al menig docent versleten. Dit is haar tweede les. We lopen de lesruimte in. De deur is nog niet dicht of er klinkt een diepe zucht. ‘Ik klink als een stofzuiger’. Het zit […]

Lees meer