Logo Flute Colors Extended techniques for flute

Verder met Flute Colors

Vijfdelige cursus ‘Verder met Flute Colors’
Verder met Flute Colors is de enige cursus moderne speeltechnieken in Nederland. Verspreid over vijf lessen leer je alles over moderne speeltechnieken en hoe je meer controle over de fluit krijgt door het inzetten van moderne speeltechnieken in je dagelijks fluitspel.

Deze training leert je onder andere:

 • hoe je met moderne speeltechnieken je (klassieke) fluitspel kunt verbeteren
 • klank, techniek, dynamiek, articulatie, intonatie en coördinatie te verbeteren
 • meer controle over je fluitspel te krijgen.

Kosten:

€ 295,00 voor ruim 10 uur les (verdeeld over vijf lessen).
Het is mogelijk in twee termijnen (2x € 147,50) te betalen.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Hilde Severens deelnemer Verder met Flutecolors, Den Bosch

Toen ik via die muziekhandel in Noordwijk een korte workshop heb gedaan in Hoeven met 6 deelnemers, dacht ik, ik wil er meer van weten, ik moet de kans grijpen. Het leukste vond ik te ontdekken dat er nog meer te halen is. Ik heb wel klassiek les gehad, maar had nog nooit gewerkt met moderne speeltechnieken. De lessen waren goed verdeeld, voldoende lang en voldoende uitgediept. Mooi verdeeld over het geheel.

Vooral de harmonics hebben mij veel gebracht. Mijn klank is daardoor verbeterd. Ik heb meer volume, meer zekerheid. Ik hoor het niet alleen zelf, maar ook mensen om mij heen zeggen het. Ik kan iedereen Flute Colors aanbevelen. Als je dwarsfluit speelt, naast het gewone dat je al gekregen hebt, zijn nieuwe, bijzondere technieken zinvol om eens in te duiken.

Je moet het gewoon over je heen laten komen, je zult het resultaat zelf wel merken. Ga het gewoon doen, sta ervoor open. Het is misschien anders dan je gewend bent, maar het heeft zeker meerwaarde.

Marianne Muitjens deelnemer Flute Colors in de les Den Bosch

Ik kende het boek Flute Colors al wel langer, ik vond het een super goed boek en was er enthousiast over. Ik zag Rogier toen op de beurs, bij Adams. Hij was sympathiek, enthousiast en aardig. Ik had dus geen twijfels om aan de cursus deel te nemen.

Sommige technieken gebruikte ik al zoals zingen en spelen uit het boek van Peter-Lukas Graf, boventonen, fluistertonen. Met de uitleg van Rogier werd het veel duidelijker, in het boek is het goed uitgelegd. Iedereen kan het op die manier. Zeker met de lessen.

Ik heb er veel aan gehad. Het verbetert ook die oefeningen. Je hebt meer flexibiliteit. Omdat ik zelf nooit les daarin heb gehad, is het altijd nuttig om het op die manier te kunnen doen.

Het is niet alleen voor gevorderden. Er staan allerlei oefeningen in die je al na een paar jaar kunt. Ik zou de cursus aanbevelen aan docenten die niet veel ervaring hebben met moderne speeltechnieken in de les. Er staan heel wat dingen in het boek. Het is niet alleen voor gevorderden.

Inhoud programma

In de training verder met Flute Colors word je uitgedaagd om je fluitspel onder de loep te nemen. Tijdens de lessen ga je volop aan de slag met moderne speeltechnieken en hoe deze technieken je kunnen helpen out of the box te denken. Er is volop ruimte om te experimenteren en je krijgt persoonlijke feedback over het verbeteren van de technieken. Zo ontwikkel je het snelst en haal je al snel meer uit je fluitspel.

Perfecte balans tussen zelf experimenteren en gecoacht worden.

Het programma bestaat uit de volgende lessen:

Les 1 Harmonics, wind sounds & circular breathing
Je gaat aan de slag met harmonics, wind tones en circular breathing. We behandelen alle oefeningen uit hoofdstuk 1, 3 en 12 uit het Flute Colors boek. Je leert hoe je deze technieken kunt verbeteren en hoe je de oefeningen in kunt zetten om bepaalde facetten van je fluitspel, zoals ademsteun en embouchure, te verbeteren.

Les 2 Zingen & spelen, whistle tones en pizzicato
Je hebt de mogelijk vragen te stellen over de vorige les en uitdagingen die je tegen bent gekomen tijdens het werken met het materiaal van les 1. Je gaat aan de slag met zingen en spelen, whistle tones en pizzicato. We behandelen alle oefeningen van hoofdstuk 6, 7 en 10 en je leert hoe deze technieken kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van onder andere betere intonatie, ontspannen embouchure en een betere coördinatie tussen je ademsteun, tong en vingers.

Les 3 Tone bending, mutiphonics en tongue stop
Je hebt de mogelijkheid vragen te stellen over materiaal van vorige lessen. Je gaat aan de slag met tone bending, multiphonics en tongue stops. We behandelen alle oefeningen uit hoofdstuk 4, 8 en 11 van het Flute Colors boek. Je leert hoe je deze technieken kunt gebruiken om te werken aan intonatie, controle over de ademhaling en coördinatie van buik, tong en vingers.

Les 4 Key clicks, flutter tongue, kwarttonen en microtonen.
Je hebt de mogelijkheid vragen te stellen over het materiaal van de vorige lessen. We behandelen alle oefeningen van hoofdstuk 2, 5 en 9 uit het Flute Colors boek. Je leert hoe je deze technieken kunt gebruiken om ademsteun te trainen, de coördinatie tussen tong en vingers te verbeteren en je gehoor verder te ontwikkelen.

Les 5 Flute Colors arrangementen
Je krijgt de mogelijkheid om alle technieken te herhalen en vragen te stellen over materiaal van de vorige lessen. We nemen de Flute Colors arrangementen door die je op de website kunt vinden en je leert hoe je deze kunt gebruiken om je fluitstudie en fluitspel naar een hoger niveau te tillen.

Specificaties van de training

Prijs
€ 295,00

Het is mogelijk in twee termijnen (2x € 147,50) te betalen.

Duur training
5 x 2,5 uur (inclusief pauze)

Aantal dagen
Vijf dagen

Losse les
€ 75,00

Groepsgrootte
4 tot 6 deelnemers

Locaties en tijden:
Bekijk alle opties

Resultaat voor jou

Weet hoe je moderne speeltechnieken kunt gebruiken om je fluitspel te verbeteren
Na Verder met Flute Colors kun je werken met de moderne speeltechnieken uit het boek Flute Colors. Je benadert je fluitstudie makkelijker vanuit verschillende invalshoeken. Je merkt dat je fluitspel meer diepgang heeft gekregen.

 

 • Uitdagingen via verschillende invalshoeken benaderen
 • Inzicht in de mogelijkheden van de fluit
 • Succesvol moderne speeltechnieken inzetten
 • Effectief je doelen behalen
 • Out of the box denken
 • Meer controle over de fluit

Voor wie?

Voor elke fluitist die meer uit het fluitspel wil halen.
Je bent altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen op de fluit. Hoe krijg je een vollere klank, betere techniek, articulatie, intonatie en coördinatie?

 

Of hoe kun je je leerlingen nog meer motiveren? Deze training helpt je op je niveau de door jou gestelde doelen te behalen.

Veel gestelde vragen

Ik wil mij graag aanmelden maar kan één of meerdere dagen van de cursus niet. Kan ik mij toch aanmelden?
Dat kan zeker. Als je een of meerdere dagen niet aanwezig kunt zijn dan mag je de les inhalen op een ander tijdstip. Dit altijd in overleg met de docent.

Wat gebeurt er als ik mij aanmeld, maar de cursus kan niet doorgaan vanwege te weinig aanmeldingen?
Mochten er te weinig aanmeldingen zijn voor de cursus in een bepaalde plaats dan wordt er contact opgenomen om de mogelijkheden te bespreken. Zo kun je aansluiten bij een andere cursus of je krijgt het geld terug.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
Klik hier voor de annuleringsvoorwaarden.

Kan ik deze cursus volgen als ik nog nooit heb gewerkt met Flute Colors of moderne speeltechnieken?
Deze cursus is toegankelijk voor fluitisten van alle niveau’s. Dus ook als je geen ervaring hebt met moderne speeltechnieken. Door de groepen klein te houden kan iedereen op het eigen niveau worden begeleid en uitgedaagd.

Ik heb al ervaring met moderne speeltechnieken. Word ik voldoende uitgedaagd tijdens deze cursus?
De groepen in deze cursus worden klein gehouden zodat iedereen voldoende uitdaging kan krijgen op het eigen niveau.

Kan ik mij ook voor een enkele les aanmelden in plaats van vijf lessen?
Dat kan. De eerste vier lessen behandelen we elke les drie technieken. Mocht je meer willen weten over een bepaalde techniek dan kun je je aanmelden voor een specifieke les. Een losse les kost € 75,00.

Wanneer is mijn aanmelding definitief?
Zodra je betaald hebt voor de cursus ontvang je een ticket in je mailbox. Op dit moment is je aanmelding definitief.

Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?
Voor deze cursus heb het Flute Colors boek, de studiewijzer en een (jaar)abonnement van Flute Colors nodig. Deze zijn met korting tijdens de eerste les te verkrijgen:

 • Complete set van € 49,50 voor € 35,00
 • Los Flute Colors boek van € 19,95 voor € 14,95
 • Los abonnement en studiewijzer € 30,00 voor € 20,05

Data en plaatsen

 • Sliedrecht: 5 april - 26 april - 17 mei - 24 mei - 21 juni. Lessen van 19.00 uur tot 21.30 uur

Aanmelden

SPONSORED BY: